TEBLİGAT ALANLARIN RESEN SİGORTALI SAYILMASI

Favorilerine ekle
Favorilerinden çıkar

SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’nün 25.01.2018 tarihli 2018/4 sayılı Genelgesi ile 2015/25 sayılı Genelgede değişiklik yapılmıştır.

PTT memurlarınca yapılan tebligatların resmi kurumlarca düzenlenen belgeler olması nedeniyle; 7201 sayılı Kanuna uygun olarak tebligat yapıldığının ve iş yerine tebliğ edilen mazbataların üzerine “iş yeri çalışanı“, “iş yeri daimi çalışanı“, “görevli sekreter” gibi ibarelerin yazıldığının tespiti halinde; bu bilgi ve belgeler uyarınca tebligatın teslim alındığı tarih için, tebligatı alan kişi adına “resen sigortalılık tescili” yapılacaktır.
Yapılan tebligatın PTT memurları tarafından 7201 sayılı Kanuna uygun olarak yapıldığının,
İşyerine veya evlere tebliğ edilen mazbataların üzerine “işyeri çalışanı”, “işyeri daimi çalışanı”, “görevli sekreter” gibi ibarelerin yazıldığının, tespiti halinde bu bilgi ve belgeler uyarınca tebligatın teslim alındığı tarih için, tebligatı teslim alan kişi adına re ‘sen sigortalılık tescili yapılacaktır.
İdari Para Cezası yaptırımlarıyla karşılaşılmaması için çalışmayan kişilerin, tebligat mazbatasını imzalarken dikkat etmeleri konusunda özen gösterilmelidir. İşveren tarafından tebligatı teslim alan kişinin kendi çalışanı olmadığının, komşu iş yeri sahibi/çalışanı olduğu veya söz konusu kişinin birinci veya ikinci derece (eş dahil) hısmı olduğu için işlerinde bulunduğu, çalışmasının olmadığı ve ziyaret nedeniyle iş yerine geldiği şeklinde yapılabilecek itirazların sunulacak belgelerle ispatlanması halinde ortaya çıkacak prim ve idari para cezaları ünite itiraz komisyonlarınca kaldırılacaktır. Aksi takdirde tebligatı alan kişinin sigortalılığı resen tescil edilecek ve işverenden prim belgeleri istenecek, belgelerin süresinde verilmemesinden dolayı *idari para cezası* uygulanacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz